Ultimele Știri

Proteste în Polonia împotriva legii care interzice avortul

Noua lege propusă în Polonia, în ceea ce priveşte avortul, ar încrimina toate femeile ce fac avort, în urma oricăror circumstanţe, pedepsele ajungând până la cinci ani de închisoare. Doctorii acuzaţi de realizarea unui avort, vor fi puşi sub urmărire penală şi vor primii, de asemenea, pedeapsa cu închisoarea, anunţă The Guardian.

Criticii acestei legi spun că asta ar însemna că, inclusiv o femeie care suferă un avort spontan, ar putea fi cercetată penal, şi că medicii ar putea refuza să efectueze procedurii de rutină în cazul femeilor gravide, de teama acuzaţiilor conform cărora au facilitat un avort spontan.

Polonia are deja unele dintre cele mai restrictive legi, în ceea ce priveşte avortul, din Europa, cu premise legale numai în cazul în care viaţa fătului este ameninţată, când există o ameninţare gravă privind starea de sănătate a mamei, sau când sarcina este rezultatului unui viol sau al unui caz de incest.

proteste polonia

Se aşteaptă ca mii de femei să intre în grevă, în semn de protest împotriva unei noi legi care ar interzice avortul.

Intensitatea aşa numitelor „proteste în negru” s-a dovedit a crea complicaţii pentru dreapta conservatoare catolică, aflată la guvernare în Polonia. Se pare totuşi că opinia publică nu îi interesează pe guvernanţii care nici nu s-au uitat la petiţia celor care vor o lege mai permisivă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*