Ultimele Știri

Proteste în masă după ce Arabia Saudită a executat 47 de oameni

arabia saudita

Mii de oameni au protestat aseară, în mai multe ţări, după ce autorităţile din Arabia Saudită au executat 47 de oameni, majoritatea dintre ei fiind membri ai grupării teroriste Al-Qaida.

Ambasada statului arab de la Teheran a fost atacată de manifestanți furioși. Ei au aruncat cu cocteiluri molotov, au spart geamurile şi au distrus mobila din edificiu. Oamenii sunt indignați de faptul că printre cei executați de autoritățile de la Riad este și un important cleric șiit, pe nume Nimr al-Nimr. Șeicul era un critic vehement al monarhiei saudite.

Manifestații asemănătoare au avut loc în mai multe state. În India, sute de musulmani șiiți au ieșit pe străzi și au scandat sloganuri împotriva Arabiei Saudite. Câteva sute de şiiţi au protestat şi în faţa misiunii diplomatice saudite de la Londra. Ei au acuzat Arabia Saudită de încălcarea drepturilor omului.

Proteste au mai avut loc în Pakistan, Irak, Yemen și în Bahrein. În majoritatea cazurilor, poliţia a utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Potrivit Ministerul saudit de Interne, cei 47 de oameni au fost omorâți după ce au fost găsiţi vinovaţi de comiterea unor atentate în perioada 2003-2006.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*