Ultimele Știri

Proteste în Germania: Mii de oameni se opun venirii imigranţilor extracomunitari

Mii de persoane au protestat luni, în oraşul german Dresda, faţă de afluxul masiv de extracomunitari, după ce Guvernul Angela Merkel a avut o poziţie flexibilă faţă de sosirea imigranţilor, relatează site-ul cotidianului Le Point.

Mitingul a fost organizat în Piaţa Neumarkt, în centrul oraşului Dresda, la apelul mişcării islamofobe Pediga (Patrioţi Europeni contra Islamizării Occidentului).

Manifestanții, în cea mai mare parte bărbați, s-au arătat total contra venirii imigranților extracomunitari și au fluturat steagul Germaniei, alături de pancarte pe care au semnat diverse mesaje: „Avem dreptul să păstrăm patria şi cultura noastră germană”, a declarat unul dintre manifestanţi, Uwe Friedrich, în vârstă de 46 de ani. „Musulmanii trebuie să părăsească Germania, cu excepţia refugiaţilor de război”, a adăugat el.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat sâmbătă statele europene să intensifice măsurile pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, în contextul în care s-a expus criticilor privind flexibilitatea faţă de imigraţie. Rata popularităţii Angelei Merkel a scăzut pe fondul crizei privind imigraţia, fiind la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*