Ultimele Știri

Proteste masive împotriva despădurilor abuzive

Proteste masive împotriva despăduririlor abuzive au avut loc azi în București si în mai multe orașe din țară,chiar și în diaspora.

În Bucureşti au ieşit în stradă peste 3000 de oameni pentru a demonstra împotriva mafiei transpartinice care ne lasă fără păduri.

Protestatarii au scandat lozinci precum: ‘Toate partidele ne taie pădurile!’, ‘Uniți salvăm pădurea, o apărăm!’, ‘Așteptăm la DNA fabrica de cherestea!’ sau ‘Pădurea noastră nu e marfa voastră!’.

Ajunși la Palatul Cotroceni, după o oprire și în fața Palatului Victoria, protestatarii au strigat: „Codrul verde nu se mai vede“, „Toate partidele taie pădurile“, „Mafia desfrișează, Iohannis protejează“  și „Dacă vrei să nu-ți pierzi slujba, nu te mai juca cu drujba!“.

În București, protestul s-a încheiat în jurul orei 21.00, în Piața Constituției. Reprezentanții manifestanților nu au solicitat o întrevedere cu ministrul Muncii, Grațiela Gavrilescu. Un nou protest împotriva defrișărilor ilegale a fost anunțat pentru data de 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului.

Peste 1000 de persoane au participat, în Cluj-Napoca, la un miting faţă de defrişarea pădurilor, scandând „Romsilva, hoţie, cu Holzindustrie în cărdăşie” sau „Moţii se luptă cu hoţii” şi criticându-l pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a trimis Codul Silvic spre reexaminare în Parlament. Participanţii au blocat complet traficul rutier pe Bulevardul 21 Decembrie şi în Piaţa Mărăşti.

1

Aproape 700 de brașoveni au protestat, și ei, astăzi, împotriva tăierilor abuzive de pădure și a faptul că „aurul verde” al României este exploatat de marile corporații. Printre altele, protestatarii au scandat „Copacii tăiați, țepe pentru deputați!”, „Cine te taie codrule, austriecii domnule!”, „Uniți salvăm pădurea românească”, „Avem o bucurie, hoții în pușcărie!”, „Codrule, corduțule, te salvăm drăguțule”.

1

Și în Ploiești, peste de oameni, printre care și copii, au participat la protestul cu acelși scop, organizat în centrul municipiului ca semnal de alarmă împotriva tăierilor ilegale de copaci.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice avem numai complicităţi cu beneficiarii despăduririlor abuzive, indiferent de guvernanţii care s-au succedat la putere în ultimii 25 de ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*