Ultimele Știri

Proteste de amploare: Mii de oameni din toată țara ies în stradă, nemulțumiți de votul senatorilor: ”Oprea, ești cercetat, trebuie să fii judecat!”

Mii de oameni din toată țara ies în stradă, joi, între orele 18-21, pentru a protesta față de votul care l-a salvat pe fostul vicepremier Gabriel Oprea de urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

Oamenii s-au mobilizat pe Facebook, creând un eveniment intitulat ”Oprea, ești cercetat, trebuie să fii judecat!”. Peste 3.700 de oameni și-au confirmat prezența până în acest moment, iar alți 8.000 sunt interesați să participe.

”Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea.

Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut retinerea, arestarea sau alta masura preventiva. S-a cerut accesul liber al Justitiei pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept si ale democratiei daca este sau nu vinovat. Dar PSD si acolitii din ALDE si PRU au pus statul de drept intre paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poti sa furi, poti sa ucizi, poti sa faci orice daca esti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioara a Parlamentului, institutia fundamentala a democratiei”.

Protestele vor avea loc în toată țara, evenimente pe Facebook fiind create pentru orașe precum Timișoara, Brașov, Contanța, Cluj, Craiova, Iași, Galați.

Evenimentele pot fi accesate prin următoare link-uri:

TImișoara: https://www.facebook.com/events/972272369549920/
Brasov https://www.facebook.com/events/1790079084584207/
Constanta https://www.facebook.com/events/920281671409527/
Cluj https://www.facebook.com/events/346641615675133/
Craiova: https://www.facebook.com/events/100336870431292
Iasi: https://www.facebook.com/events/1108551149259385/
Galati : https://www.facebook.com/events/361277510927120/

”Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă și deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, șeful său.
Un polițist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii.

Fraților, nu sunteți. Nici dumnezei și nici invincibili”.

Reprezentanții Uniunii Salvați România (USR) au anunțat că se vor alătura și ei protestului.

”USR se alătură protestului în cazul respingerii cererii procurorilor DNA de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, a lui Gabriel Oprea.

Membrii și simpatizanții noștri vor ieși în stradă pentru a-l comemora pe Bogdan Gigină și pentru a cere dreptate. Este inadmisibil ca Parlamentul să se substituie justiției și să se pronunțe într-o anchetă cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a USR.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*