Ultimele Știri

Proteste de amploare în Sibiu, în numele ursului ucis prin împușcare

Sute de oameni ies în stradă, în Sibiu, după ce un pui de urs rătăcit pe străzile din centrul orașului a fost omorât prin împușcare. Aceștia vor cere demisia autorităților ce au luat decizia de a ucide animalul.

Asociația „România fără ei” din București este cea care a pornit ideea protestului, iar peste 62o de persoane au anunțat, până în prezent, că sunt interesate să participe.

Până vineri, la Sibiu, va fi iluminată în roșu fațada Teatrului pentru Copii și Tineret ”Gong”, în amintirea ursului ucis miercuri.

„În numele ursulețului ucis cerem autorităților să își dea demisia. Cerem procuraturii să se autosesizeze pentru crimă, comisa împotriva unui animal nevinovat, protejat. În 5 ani in Sibiu s-au comis 3 astfel de crime și nu s-a făcut nimic. Ursulețul este vinovat în ochii voștri pentru că nu a putut să se tranchilizeze singur. Sibienii cu conștiința civică haideți să cerem demisia în masă a autorităților din Sibiu pentru modul în care a 3-a oară au gestionat situația. Cerem dreptate în numele vietăților ucise”, se arată în apelul postat pe Facebook.

Autoritățile au decis să ucidă puiul de urs, argumentând că nu l-au putut tranchiliza din cauza faptului că era foarte ”agil”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*