Ultimele Știri

Proteste de amploare în Sebeș pentru a stopa poluarea orașului

Duminică, a avut loc în Sebeș, cel mai mare marș de prostest organizat pentru stoparea poluării, din județul Alba.

Localnicii din Sebeș au scandat împotriva construirii unei noi fabrici de formaldehidă, substanță considerată cancerigenă, investiție a companiei Kronospan. Oamenii solicită autorităților să ia cât mai repede măsuri urgente pentru oprirea poluării orașului Sebeș. De asemenea, locuitorii zonei cer interzicerea continuării activității Kronospan, atâta timp cât nu se respectă cu strictețe normele europene de protecția mediului.

Potrivit organizatorilor, campania „Opriți poluarea în Sebeș!“ nu este împotriva investitorilor.  Acțiunea a fost iniţiată de către locuitorii oraşului organizaţi în Grupul de Iniţiativă Civică Sebeș, grup înfiinţat ca urmare a deciziilor favorabile din partea APM pentru S.C. Kronospan S.A. de a deschide o nouă instalație de formaldehidă cu o capacitate de 60.000T/an.

Kronospan Sebeș se află în topul firmelor care exploatează lemn din pădurile României, din care produce panouri și furnir pentru export.

La protest au participat peste 2.000 de oameni, îngrijorați de soarta lor dar mai ales a copiilor lor. Gazele emise de această fabrică sunt foarte toxice și din cauza lor, spun medicii, mulți localnici se îmbolnăvesc de cancer.

protest-anti-poluare-kronspan-la-sebes-11

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*