Ultimele Știri

Protest la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin: Peste 100 de angajați cer demisia ministrului Justiției

Aproximativ o sută de angajaţi ai Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin protestează, luni, în faţa unităţii, cerând demisia ministrului Justiției, Raluca Prună.

Angajații sunt nemulţumiţi de inechităţile salariale din sistemul de apărare şi ordine publică, considerându-se discriminați din acest punct de vedere.

„Doamna ministru al Justiţiei ne discriminează salarial la nivel de ramură de activitate în categoria personalului din siguranţă şi ordine publică. Săptămâna trecută, dumneaei nu a dat un răspuns colegilor noştri. A ocolit să dea răspunsuri clare, considerând dumneaei că cel mai bine este să ne ameninţe, să ridice tonul la noi şi să considere că în România acordarea drepturilor reprezintă un lux”, a declarat, luni, preşedintele Sindicatului Danubius-Drobeta din Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, Mihai Bărbulescu.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi pentru că sunt nevoiţi să lucreze suplimentar, nefiind suficient personal în sistem, dar şi de condiţiile de muncă.

„Condiţiile de muncă sunt precare. La nivel de sistem penitenciar nu s-a investit de foarte mulţi ani în dezvoltarea condiţiilor de muncă ale personalului”, a adăugat liderul sindical din Drobeta-Turnu Severin.

Protestele vor continua până ce ministrul Justiţiei va aplica legea „aşa cum este ea concepută”, declară protestatarii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*