Ultimele Știri

Protest la Penitenciarul de la Poarta Albă! Deținuții refuză să se hrănească

Mai mulți deținuți din Penitenciarul de la Poarta Alba au refuzat să primească pâinea de la masa de prânz, în semn de solidaritate cu colegii din alte închisori, care solicită grațierea în cazul pedepselor ușoare, din cauza supraaglomerării spațiilor de detenție.

Deținuții din două secții ale Penitenciarului de Maximă Securitate Poarta Albă au refuzat, luni, la amiază, pâinea de la masa de prânz.

Comisarul de penitenciare Gabi Botezan a declarat că nu s-au înregistrat alte incidente sau manifestări violente. Cu toate acestea, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Claudiu Bejan, vorbea chiar joia trecută despre incidentele de la Penitenciarele Giurgiu, Rahova și Poarta Albă.

„În data de 5 iulie, în intervalele orare 21:50 – 22:20 și 23:00 – 00:15, mai mulți deținuti au protestat prin lovirea cu castroane și linguri în gratiile geamurilor de la camerele de deținere și au aruncat în zona curților interioare de plimbare cu bucăți de hârtie și material textil arzând. Acțiunile deținuților s-au încheiat ca urmare a discuțiilor purtate cu personalul aflat în serviciu, fără a fi necesară alarmarea întregii unități. Pe parcursul zilei următoare, 102 deținuți, din totalul de 1.216, au refuzat hrana la masa de prânz și 33 de deținuți masa de seară”, a mai spus Bejan, citat de Agerpres.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*