Ultimele Știri

Protest la Parlament: Peste 200 de sindicaliști din sănătate sunt nemulţumiţi de două ordonanţe adoptate de Guvernul Cioloş

Peste 200 de sindicaliști, membri ai Federației Sanitas, protestează marți, între orele 11:00 și 13:00, în fața Parlamentului. Aceștia sunt nemulțumiți de două ordonanţe adoptate de Guvernul Cioloş, care ar genera inechităţi salariare în sistemul sanitar, conform știripesurse.ro.

„Federația Sanitas este pentru a patra săptămână consecutiv în stradă, protestând pentru măsurile pe care Guvernul Cioloș le-a luat prin cele două ordonanțe, respectiv ordonanța 22 și ordonanța 43, ordonanțe care nu au făcut altceva decât au accentuat discriminările între diferite categorii de personal din sistemul de sănătate. Unele categorii au beneficiat de creșteri salariare, în timp ce altele au fost omise cu totul, nu s-au cuprins deloc în ordonanță pentru a fi cuprinși la revizuire. Noi solicitasem inițial regândirea sistemului de salarizare în sensul de a elimina inechitățile, dar ce a ieșit într-un final cu aceste ordonanțe a fost crearea unor noi discriminări salariare. Avem așteptare de la Parlament ca dânșii, în momentul în care va ajunge ordonanța pentru a fi ratificată sub formă de lege, să se primească amendamentele depuse de Federația Sanitas”, a declarat Mircea Ciocan, vicepreședinte Federația Sanitas.

Protestele continuă și în zilele următoare, pe 12 octombrie fiind programată o grevă japoneză. Ulterior, pe 19 octombrie, va avea loc o grevă de avertisment, cu întreruperea activității timp două ore, iar în data de 31 octombrie se va declanșa greva generală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*