Ultimele Știri

Protest în Piața Victoriei din Timișoara! Drept la vot pentru Diaspora

Timișorenii s-au mobilizat pe rețelele socializare și au ieșit pentru a treia seară consecutiv în stradă. Oamenii s-au adunat în fața Operei, pentru a protesta față de acțiunile Guvernului, care i-a umilit pe românii din diaspora, mulți dintre aceștia nereușind să voteze din cauza proastei organizări a alegerilor.

Marți seara peste 200 de timișoreni s-au adunat pe platoul din fața Operei, loc simbol pentru întreaga Românie. Oamenii au adus cu ei pancarte și coli de hârtie cu diferite mesaje precum, “Lăsați diaspora să voteze!”, “Nu împiedicați studenții să voteze!”, “Votul, un drept garantat prin constituție” sau “Solidari cu diaspora”.

Cei care au ieșit în stradă au protestat și împotriva guvernului Ponta, scandând, “Jos Ponta!“, “Jos Guvernul Ponta!”, “Studenți, veniti cu noi”, “Solidari cu diaspora!”, “Jos comunismul” și“Vrem să votăm!”. Protestul, care a durat aproximativ o oră, a decurs fără incidente.

Citește și: Peste o mie de români protestează în fața sediului MAE

Pe Facebook  au mai apărut apeluri la noi proteste în Timișoara, două dintre acestea fiind stabilite pentru sâmbătă 8 noiembrie, și pentru 15 noiembrie, locul de întâlnire fiind tot în fața Operei.

La aceste proteste este posibil să se alăture și susținătorii candidatului Klaus Iohannis, astfel pot ridica numărul oamenilor care ies în stradă. Victor Ponta poate pierde alegerile doar prin faptul că tinerii și românii din diaspora îl urăsc și îl consideră principalul vinovat, alături de Traian Băsescu, pentru situația în care au fost aduși. Acești oameni nu sunt pensionarii din Vrancea, Teleorman sau Constanța, românii din diaspora nu pot fi cumpărați cu un kilogram de ulei sau făină.

Românii din diaspora numai acceptă mita electorală, au înțeles ce înseamnă democrația occidentală și sperăm ca ei să vină înapoi acasă, pentru că România are nevoie de astfel de oameni. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*