Ultimele Știri

Protest în fața sediului BNR! Oamenii i-au cerut demisia lui Mugur Isărescu

bnr

Peste 50 de persoane au participat, luni seara, la un miting de protest în fața Băncii Naționale a României. Protestatarii i-au cerut demisia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Grupul de protestatari era format, în principal, din clienți care au luat credite în franci elvețieni.

Oamenii i-au reproşat guvernatorului că nu a interzis creditele în franci elveţieni şi nu a intervenit în politica de comisioane a băncilor.

La protest și-a făcut apariția și avocatul Gheorghe Piperea, care a precizat însă că a venit să îi susțină pe protestatari și că nu dorește să participe la eventuale discuții cu guvernatorul.

Nu are rost să merg la domnul Isărescu. Și așa eu îi populez coșmaruri în fiecare noapte, nu are rost să mă duc și în noaptea asta la el să îi cer să demisioneze. Acesta este ceea ce cred că oamenii ar trebui să ceară în seara aceasta”, a declarat Piperea pentru Agerpres.

Piperea a afirmat că există mai multe motive pentru care guvernatorul BNR ar trebui să își dea demisia, unul dintre acestea fiind seminariile de pregătire a magistraților.

De asemenea, Piperea a făcut referire și la vânzările de portofolii de credite neperformante de către bănci unor colectori de creanțe. Protestul a fost iniţiat pe Facebook de un grup de oameni care au credite în franci elveţieni. Înainte de acest protest, guvernatorul Mugur Isarescu declară că este deschis unui dialog cu clienţii băncilor.

12234912_10204763575401557_4121790960858697477_n

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*