Ultimele Știri

Protest în fața Palatului Cotroceni. ‘Vrem sa fim medici în România’

Mai mulți medici s-au adunat în seara aceasta, în fața Palatului Cotroceni, pentru a cere Președintelui Klaus Iohannis și Ministerului Sănătății să-i primească la negocieri. Un consilier prezidențial i-a primit pe aceștia pentru a le asculta doleanțele.

Apelul pentru participarea la acțiunea de protest, intitulată Medici pentru România, a fost lansat pe rețeaua de socializare Facebook.

În descrierea evenimentului era menționat următorul text: „Vrem sa fim medici în România, am promovat examenul de rezidențiat, dar nu ni se oferă posturi. Suntem îndemnați să emigram. Veniți la președinție sa ne ajutați să obținem sprijinul necesar. Vrem un dialog cu domnul presedinte Klaus Iohannis pentru a media conflictul dintre noi, medicii, si ministerul sanatatii. România are nevoie de medici aici, nu peste hotare!”

După o oră de protest, se pare că președintele Iohannis ar fi invitat câțiva protestatari la discuții.

protestul medicilor rezidenți

Din informațiile pe care le avem, se pare că patru medici rezidenți și avocatul acestora, au fost primiți de către un consilier prezidențial. Acesta i-a asigurat că Președenția va media conflictul pe care aceștia îl au cu Ministerul Sănătății. Mâine Consilierul Prezidențial și reprezentanți ai medicilor, vor avea o primă întâlnire cu reprezentanți din Ministerul Sănătății și din Ministerul Educației pentru a rezolva situația.

„Mișcarea de protest și-a atins scopul. Am reușit să atragem atenția Președintelui și ministerelor asupra problemei noastre. Vom merge la consultări de mâine. Sperăm să rezolvăm problema.” ne-a declarat un protestatar.

Un protestatar ne informează că Jandarmeria a amenințat manifestanții că vor primi amenzi dacă nu renunță la acțiunea de protest. Aceștia s-au retras în Facultatea de Medicină.

protestul medicilor

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Protest în fața Palatului Cotroceni. ‘Vrem sa fim medici în România’

  1. Parerea mea Medici..sunt deja un CLAN..care in ziua de azi..nu te baga in seama daca nu le plasezi „plicul”..CONDITIONEAZA ACTUL MEDICAL..de spaga.Deja sunt „”medici”..cu nume chiar „sonore” ce..daca nu dai spaga..nu te trateaza/opereaza etc..Medicii..sunt precum CURVELE>.vor banii inainte..si nu esti sigur ca iti va place la final..Consider ca au deja deajuns de mult..si as dorii /propune ca toti..TOTI medicii sa fie verificati in materie de Averi..[inclusiv familiile] si daca nu se incadreaza..CONFISCAREA TOTALA a averii [nu doar ce nu poate dovedii] si 25 de ani de puscarie..fara posibilitatea de a iesii mai repede..Indiferent de varsta..Nu mai spun de faptul ca ar trebuiii sa nu mai aibe dreptul de a profesa meseria..In veci..

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*