Protest în Capitală: Zeci de mii de fermieri ies din nou în stradă

Fermierii români pregătesc un nou protest astăzi, 7 iunie, în fața Parlamentului. Se anunță un număr mult mai mare decât la protestul din trecut, de data aceasta fiind prezenți fermieri din toate sectoarele.

Dacă în trecut cereau subvenţii şi rezolvarea unor legi care au suportat amânări luni de zile, acum fermierii vin cu o cerință nouă: vor instituţii de informare şi îndrumare în număr egal cu cele 67 de instituţii de control şi amendă.

Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), a anunțat că protestul va începe la ora 12:00, în Parcul Izvor din fața Palatului Parlamentului. Acesta le transmite tuturor fermeirilor români sî vină la protest, acționând astfel pentru binele lor și arătând că le pasă: ”Veniţi toţi cei cărora vă pasă!”.

Preşedintele LAPAR a confirmat că a cerut autorizație de la primărie pentru un număr de 10:000 de protestatari, însă nu a primit autorizație pentru un protest de o asemenea amploare, ci pentru un număr mai mic de protestatari. Cu toate acestea, transmite că nimeni nu poate fi oprit să vină la protest, deși președintele evită să se pună rău cu autoritățile, temându-se deja că acestea vor opri intrarea fermierilor în București.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *