Protest în Capitală! Peste 30.000 de angajaţi din administraţia publică locală au intrat în grevă

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 iulie 2016
  • Social

Peste 30.000 de angajaţi din administraţia publică locală din toată ţara au intrat în grevă, iar în fața Primăriei Capitalei se desfășoară un protest.

La manifestare participă membri ai sindicatul Forum, care sunt salariaţi din Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 3, Direcţiile de taxe şi impozite de la sectoarele 3 şi 4 taxe şi Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor participă la greva anunţată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

„Problema noastră e una singură: veniturile şi salariile foarte mici. Nu vrem luna de pe cer, vrem o chestiune corectă, aplicarea legii salarizarii unitare. În 2008 au fost tăiate atât din salarii cât şi din veniturile colaterale. Eu am un venit net de 2.300 de lei. Un debutant a ajuns acum la salariul minim pe economie, din care se scad contribuţiile sociale şi impozitele”, a declarat Dumitru Cherdan, vicepreşedinte al sindicatului Forum.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie anunţă grevă generală pe termen nelimitat începând cu 19 iulie.

„Veniturile noastre sunt foarte mici. Asta ne face să ieşim în stradă. Salariul este foarte mic şi nu avem niciun alt spor pe lângă salariul de bază. Viaţa este foarte grea, toate produsele s-au scumpit, salariul nostru a stagnat”, a spus un alt protestatar.

Sindicaliștii din administrația publică au mai intrat în grevă pe data de 05 iulie, timp de o oră.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *