Ultimele Știri

Protest anemic împotriva traseismului politic

Evenimentul a fost organizat de comunitatea Uniţi Salvăm cu scopul de a bloca Legea traseismului politic. La protest au participat circa 200 de persoane deşi pe Facebook şi-au anunţat prezenţa 1500.

Acţiunea comunităţii Uniţi Salvăm nu  a avut un impact foarte mare, în primul rând datorită numărului mic de participanţi, deşi a avut o susţinere puternică în presă şi o bună propagare pe paginile de socializare.  În schimb Jandarmeria Română s-a mobilizat în mod exemplar, astfel toată zona din jurul Pieţei Universiţăţii, a fost înconjurată de autospeciale (dube) şi un număr impresionant de jandarmi, care au depăşit, în mod clar numărul protestatarilor. Prin această manifestaţie s-a marcat şi un an de la protestele care au avut loc în Piaţa Universităţii împotriva Legii care permitea exploatarea cu cianuri a aurului de la Roşia Montană.

ponta_traseism

„Ordonanţa de urgenţă care dă liber la cumpărarea primarilor de către partidul dominant a trecut! Printr-o suspendare temporară a legii migraţiei politice, primarii locali au un răgaz de 45 zile să se mute la care dă mai mult, indiferent de votul cetăţenilor. E un fel de baba oarbă cu viitorul nostru, un joc al corupţiei care confirmă lozinca pe care am strigat-o şi toamna trecută, şi în iarna lui 2012: ‘Toate partidele, aceeaşi mizerie!’ E modul Guvernului Ponta de a sărbători un an de la 27 august 2013, când a trimis Parlamentului Legea Specială pentru Distrugerea Roşiei Montane”, se arată în mesajul postat pe Facebook de „Uniţi Salvăm”.

fantana

Guvernul a adoptat joi, într-o şedinţă extraordinară, ordonanţa prin care se legalizează, pentru 45 de zile, migraţia aleşilor locali. Astfel, în această perioadă, primarii, consilierii locali şi judeţeni pot trece de la un partid la altul, fără a-şi pierde mandatul.

fantana1

dl.dobrogea

alexe

jandarmi

jandarmi1

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*