Protecția Consumatorilor devine o „super-putere”. Cât de bine plătiți vor fi angajații

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 septembrie 2016
  • Social
bani

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor ar putea deveni o ”super putere”, iar angajații săi ar putea fi la fel de bine plătiți ca cei ai Consiliului Concurenței, potrivit unor amendamente propuse de doi parlamentari la proiectul de lege care modifică statutul ANPC, obținute de Profit.ro.

Un proiect de lege, care a trecut de Camera deputaților, este programat pentru dezbateri săptămâna viitoare în Comisia juridică a Senatului pentru întocmirea raportului.

Amenzile ar putea deveni drastice în cazul în care firmele sunt prinse cu nereguli, pentru că sunt aplicate la cifra de afaceri și pot ajunge la o zecime din banii încasați de o firmă într-un an.

Proiectul arată că firmele vor putea fi sancționate suplimentar cu 0,5% – 10% din cifra de afaceri din anul precedent, în cazuri unor fapte grave, ce vor fi definite ulterior chiar de către ANPC.

Producătorii de detergenți și cosmetice și cei de vopseluri au criticat inițiativa legislativă în ceea ce privește regimul sancțiunilor, pe care îl consideră prea asupru, chiar cu un “efect distrugător” asupra firmelor.

Veniturile angajaților de la ANPC vor crește de două sau chiar trei ori, dacă ne raportăm la veniturile declarate de angajați pentru anul 2015.

pre exemplu, un inspector de concurență primește un salariu lunar net în jurul a 5.000 de lei, în timp ce un comisar superior din comisariatelor regionale pentru protecția consumatorilor are un salariu în jurul a 1.700 de lei, iar un comisar superior I, din cadrul ANPC primește în jurul a 2.200 de lei.

Directorul general al ANPC are o leafă de 3.200 de lei, în timp ce omologul de la Concurență primește 12.200 de lei pe lună.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *