Ultimele Știri

Proșenko, huiduit în Piața Independenței la un an de la Euromaidan

Petro Poroșenko a fost huiduit, astăzi, la Kiev, în timpul unei ceremonii pentru marcarea unui an de la începutul revoluției Euromaidan, datorită căreia regimul prorus al lui Viktor Ianukovici a fost înlăturat.

Președintele ucrainean împreună cu vicepreședintele american Joe Biden au renunţat să mai depună coroane de flori la monumentele ridicate în Piața Independenței, când mulțimea a început a-l huidui pe Petro Poroșenko.

“Rușine! De ce nimeni nu a fost pedepsit?”, au strigat în adresa președintelui zeci de rude ale victimelor represiunii din februarie pe strada Institutskaia, unde au fost uciși cei mai mulți dintre protestatari.

Deasemenea, cei adunați în apropierea Maidanului i-au reproşat acestuia că nu a întreprins deloc acțiuni pentru a găsi și condamna vinovații pentru sutele de victime, care au protestat în februarie.

„Dacă vor continua aceste huiduieli, înseamnă că tot ce am făcut aici pe Maidan a fost în zadar”, a spus în replică Petro Poroșenko.

Declarată drept „Zi a demnităţii şi libertăţii”, astăzi se împlinește exact un an de când regimul prorus de atunci renunțase la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, în favoarea unei cooperări aprofundate cu Rusia, ceea ce a declanșat săptămâni întregi de proteste proeuropene și a dat naștere Revoluției EuroMaidan, care a atins cote violente în februarie, când au fost omorâți peste 100 de ucraineni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*