Propunerile parlamentarilor, la început de sesiune: Scutiri de taxe și impozite pentru cazinouri, hoteluri, cluburi și alte structuri

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 septembrie 2016
  • Politică

Parlamentarii au elaborat un proiect de lege prin care propun scutiri de taxe și impozite pentru cazinouri, hoteluri, restaurante, cluburi și alte structuri cu activități de agrement, dar și magazine, amplasate pe insule, grinduri și suprafețe rezultate din modificări naturale ale teritoriului ori prin amenajare hidrotehnică, conform Profit.ro.

Prin proiect, parlamentarii propune, de asemenea, ca acestea să fie scutite inclusiv de aplicarea TVA, sau să achite taxe mai mici. Prin toate aceste facilități, parlamentarii susțin că s-ar crea un cadru legal stimulativ pentru dezvoltarea unor activități economice pe anumite terenuri, cu specific aparte.

“Aceste terenuri se constituie în insule, grinduri și alte asemenea, unele având potențial de exploatare economică. Astăzi, aceste terenuri nu produc nimic, stau în paragină, în condițiile în care, printr-o serie de facilități fiscale și de regim juridic special, ar putea stimula inițiative de afaceri aducătoare de taxe și impozite atât la bugetul local, cât și la cel național. Locuri de muncă, creșterea veniturilor statului, valorificarea potențialului economic, dezvoltare durabilă – toate acestea ar putea fi rezultatul unor reglementări fiscale prin care investitorii să fie stimulați să-și implice resursele și abilitățile antreprenoriale, în interesul comunității”, arată nota de fundamentare a proiectului.

Terenurile la care se referă proiectul de lege trebuie să se afle în domeniul public al statului și administrarea unităților administrativ-teritoriale corespunzătoare, fiind exceptate de la prevederile legii cele din Delta Dunării, ariile naturale protejată, parcurile urbane și zonele de agrement intravilan, precum și terenurile inundabile sau cele folosite pentru exploatații agricole sau piscicole, conform Profit.ro.

Pentru jocurile de noroc, toate taxele și impozitele specifice acestui tip de activitate ar urma să fie reduse cu 50%.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *