Propunere de eliminare a vizelor pentru ucraineni în UE. Recunoaşterea eforturilor Kievului

  • Adelina Mitrache
  • 21 aprilie 2016
  • Externe
ucraina ue

De-acum înainte, ucrainenii vor călători fără vize în Uniunea Europeană. Executivul de la Bruxelles a anunţat că Ucraina reuşit să pună în aplicare reforme dificile şi foarte importante, iar ei merită din plin să li se alăture celor care circulă prin Europa doar cu buletinul.

Este un moment de victorie pentru Ucraina, ţară membră a Parteneriatului Estic. Momentul pică numai bine, la puţină vreme de la referendumul din Olanda, care a pus în discuţie tocmai această asociere.

Votul negativ, deşi consultativ al olandezilor, aruncase o umbră asupra angajamentului european faţă de această ţară greu încercată în ultimii ani.

În plus, renunţarea la vize nu este un premiu dat pe ochi frumoşi, ci vine ca urmare a unei serioase şi susţinute activităţi a guvernului de la Kiev.

Decizia noastră este o recunoaştere a eforturilor făcute de guvernul ucrainean pentru a îndeplini toate criteriile cerute şi a realiza reformele dificile şi cu bătaie lungă în domeniul justiţiei şi internelor şi nu numai, a subliniat comisarul european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos.

Propunerea urmează să capete girul Consiliului European şi al Parlamentului, după care cetăţenii ucraineni care au paşapoarte biometrice vor putea intra în Uniunea Europeană doar pe baza acestora, pentru o durată de maximum 90 de zile.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *