Ultimele Știri

Proprietarii care închiriază locuințe intră în atenția ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) își îndreaptă atenția către proprietarii care închiriază locuințe, lansând o campanie de informare, urmată de acțiuni de control și sancțiuni unde se constată nereguli.

Președintele ANAF, Dragoș Doroș, a declarat că primul pas va fi informarea propietarilor asupra sancțiunilor care li se vor aplica în cazul în care nu își declară veniturile obținute din chirii, iar al doilea pas este sancționarea directă.

„În cazul chiriilor, primul pas este că am pus la punct o campanie de informare și vrem să pornim prin a discuta cu administratori de bloc, în blocurile mai mari unde știm că exist zone sensibile, să informăm proprietarii. Până la urmă, dacă vrem conformare voluntară din partea proprietarilor care închiriază, primul pas este să îi informăm și să știe la ce să se aștepte în caz că nu declară. Pasul doi este să mergem în control și să îi sancționăm”, a explicat Doroș.

Președintele Fiscului a menționat că această activitatea nu era prioritară pentru ANAF, deși propietarii erau verificați.

„Noi nu putem să spunem că nu controlăm proprietarii, dar nu a fost un focus pentru noi. În momentul acesta, proprietarii care obțin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control”, a adăugat Doroș.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*