Ultimele Știri

Propaganda rusească se va răspândi oficial în România începând cu 11 mai

Centru rus de Știință și Cultură

La începutul acestei luni își va începe activitatea Centrul Rus de Știință și Cultură de la București, deschis la inițiativa din 2013 a fostului ministru de Externe Titus Corlățean.

În contextul geostrategic actual, România este un punct foarte important pentru ambele tabere din noul Război Rece. Cum Rusia și-a asigurat deja câteva sfere de influnță în Ungaria, Cehia, Serbia sau Republica Moldova, România rămâne scutul care rămâne de spart prin propaganda rusească, iar acest lucru a fost plănuit de acum câțiva ani, când guvernarea a încercat o apropiere față de Federația Rusă.

În 2013, Titus Corlățean se deplasa la Moscova, unde a semnat un acord prin care România se angaja să-i ofere spațiu și susținere pentru deschiderea unui institut cultural rus la București, și invers. Cum proiectul românesc a fost abandonat odată cu modificarea Guvernului Ponta, rușii n-au renunțat, iar Centrul Rus de Știință și Cultură va fi deschis în prima săptămâna a lunii mai.

Primul eveniment care va lansa valul propagandistic va avea loc pe 11 mai, la cinematograful Eforie din București, când va începe „Festivalul de Film Puterea Memoriei”, potrivit unui anunț făcut pe Facebook de Ambasada rusă.

Două zile mai târziu, chiar Centrul de Știință și Cultură anunță organizarea unei mese rotunde dedicată aniversării a 70 de ani de la Victoria în al Doilea Război Mondial.

Stimati prieteni !Va invit sa participati la primul eveniment organzat de Centrul Rus de Stiinta si Cultura la…

Posted by Natalia Muzhennikova on vendredi 24 avril 2015

De altfel, în urmă cu o lună, ambasadorul Rusiei la București, Oleg Malginov anunța că vor fi organizate pe teritoriul României mai multe activități, pe lângă cea diplomatică obișnuită, vorbind, printre altele, și despre comemorarea soldaților sovietici, în locuri în care aceștia au fost înmormântați pe teritoriul țării noastre.

„Am fost surprins că în ultimul an autoritățile de aici au încercat să evite să menționeze că am fost împreună în ultima etapă a celui de-Al Doilea Război Mondial”, a completat atunci diplomatul, adăugând că Centrul Cultural Rusesc va fi un „centru de diseminare a culturii rusești, a literaturii rusești, poate a învățării limbii ruse, de orientare în învățarea limbii ruse”.

Cursuri gratuite de limbă rusă deja se oferă gratuit pentru doritori, alte acțiuni urmează să fie implementate cât de curând, încurajate de platforma Russia Today România.

Având în vedere că manipularea mediatică de partid în România este atât de bine conturată, acest tărâm al propagandei poate face loc și celei rusești, care abia așteaptă să fie parazitul societății noastre.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*