Ultimele Știri

Promovarea în cariera militară prin mită. Trafic de influență într-o unitate de învățământ superior din Constanța

mita

Procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, la data de 12 august 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Vișan Costel Gabriel sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă, conform unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vişan Costel Gabriel este plutonier adjunct în cadrul unității de învățământ superior din Constanța și i-a pretins denunţătorului diverse sume de bani pentru a interveni pe lângă persoane care îl pot ajuta să promoveze examene sau concursuri, organizate de diferite unităţi de învăţământ din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Inculpatul urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Militar Bucureşti.

În acest context, în perioada 2009 – 2015, inculpatul i-a creat convingerea denunţătorului că are influenţă asupra persoanelor din cadrul comisiei de admitere la unitatea de învăţământ superior din Constanţa, respectiv asupra persoanelor din comisiile de recrutare a soldaţilor gradaţi profesionişti şi/ sau subofiţerilor, sens în care a pretins şi primit sume de bani ce variază între 300 şi 1000 de euro, pentru a-i facilita accesul şi promovarea în cariera militară.

În cursul zilei de ieri, 12 august 2015, inculpatul a fost surprins în flagrant în municipiul Constanţa, fiind găsită suma de 360 de lei reprezentând cea de-a doua tranşă din suma de 1360 lei, pretinsă iniţial denunţătorului.

Ulterior, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa inculpatului (pe care o deţinea fără forme legale în Constanţa), unde au fost identificate şi ridicate probe utile cauzei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*