Ultimele Știri

Video: Proiect pentru dotarea poliţiştilor de investigare a fraudelor!

Proiectul „Combaterea criminalităţii economice transfrontaliere la viitoarea frontieră Schengen”, este un proiect cu finanţare europeană derulat de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi are ca scop echiparea poliţiştilor de frontieră cu mijloace de transport şi echipamente tehnice noi.

Bugetul alocat acestui proiect este de 800.000 de euro şi are o perioadă de implementare de 18 luni.

IMG_6094

Obiectivul general la proiectului constă în îmbunătăţirea capacităţii operaţionale a autorităţilor de aplicare a legii, de a preveni şi combate infracţiunile economice la viitoare frontieră Schengen. Se vor organiza ateliere de schimb de bune practici şi va creşte capacitatea operaţională a forţelor de poliţie din zonele de graniţă în lupta împotriva criminalităţii economice transfrontaliere.

Beneficiarii proiectului sunt Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R şi serviciile de investigare a fraudelor de la inspectoratele de poliţie judeţene din Satu Mare, Maramureş, Suceava, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Tulcea.

Prin acest program se vor achiziţiona vehicule, echipamente de vedere pentru noapte, echipamente de supraveghere pe timp de zi, aparatură foto şi video, laptopuri, module GPS şi o ambarcaţiune.

Se vor organiza cursuri de bune practici la care vor participa poliţişti români, de la Europol, din Republica Moldova şi poliţişti de frontieră de la Direcţia generală a Vămilor.

IMG_6122

IMG_6110

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*