Ultimele Știri

Proiect de lege: Persoanele care se căsătoresc pentru prima oară ar putea primi de la stat o primă în valoare de 15.000 de lei

senat

Persoanele care se căsătoresc pentru prima oară, precum și cele care au al treilea copil, ar putea primi de la stat o primă în valoare de 15.000 de lei. Propunerea face parte dintr-un proiect de ordonanță de urgență depus la Senat de către deputatul ex-UNPR Iacob Puşcaş.

Proiectul propune ca tinerii până în 35 de ani să primească în momentul căsătoriei o „primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse societăţii prin căsătorie” de 15.000 de lei, însă dacă divorţează în primii cinci ani de căsătorie sunt nevoiţi să înapoieze banii statului în trei luni de la divorţ.

De asemenea, familiile biparentale vor primi „prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii” de 15.000 de lei la naşterea celui de-al treilea copil.

„Prin excepţie de la prevederile Codului fiscal, TVA pentru produsele de igienă şi îngrijire destinate copiilor în vârstă de până la 6 ani inclusiv este de maximum 5%”, potrivit iniţiativei legislative.

Fondurile vor proveni de Ministerul Muncii şi că aceste drepturi nu sunt impozabile şi că se aplică retroactiv pentru ultimii cinci ani de la intrarea în vigoare a legii, conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*