Proiect de lege: 100 de euro pentru alocația copilului, dar cu o… condiție

  • Adrian Marinescu
  • 10 februarie 2016
  • Politică
examene elevi

Un senator este preocupat de sporirea natalității și de asigurarea unui trai cât mai decent pentru copiii din România, fapt pentru care s-a gândit să le dea un ajutor financiar cât mai consistent.  Asta doar în anumite condiții, potrivit libertatea.ro.

Astfel, senatorul Ionel Agrigoroaei a inițiat o lege prin care dorește ca fiecare copil din România să primească o alocație lunară de 100 de euro din momentul în care se naște și până își termină studiile.

Alesul nu vrea să dea oricum acest stimulent finaciar, ci doar pentru acei copii care nu au deloc absențe de la școală.

Banii nu vor fi virați într-un cont al părinților sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinație precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine și alta pentru rechizite.

”Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor”, ne-a declarat Agrigoroaei.

Senatorul spune că se găsesc și sumele necesare pentru a mări alocația copiilor. În primul rând să se recupereze banii găsiți de Curtea de Conturi, cele peste 80 milioane de euro ,băgate în panseluțe, apoi o accizare a taxei pe viciu cu 0,05 bani.

loading...

3 thoughts on “Proiect de lege: 100 de euro pentru alocația copilului, dar cu o… condiție

  1. SA APLAUDAM ACEASTA LEGE..OARE E POSIBIL …E UN INCEPUT DE RESPECT PENTRU NOI TOTI ,HAIDETI SA INCEPEM DE LA COPII ,POATE INCEPIND CU EI SE VA FORMA O ALTA GENERATIE CU RESPONSABILITATI SI SPERANTE..

  2. Din anul 2050 ne da la copii

  3. Vai de capu’ acestui senator si celor ce ii sustin prostia! TOTI COPIII AU DREPT EGAL!!!! In orice tara civilizata copiii au drept egal indiferent de venit, capacitate intelectuala etc. Asta este CURATA DISCRIMINARE…Inca un motiv/dovada ca Romania nu va fi in rand cu tarile civilizate nici intr-o 100 de ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *