Ultimele Știri

Programul vizitei separatistului Dmitri Rogozin în Republica Moldova

Update

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a sosit în jurul orei 17:00 la Chișinău, aterizând pe aeroportul din capitală la bordul unei curse de linie.

La aeroport, acesta a fost întâmpinat de mai mulți protestatari, dar se pare că oficialul rus nu a fost prea mult deranjat de acest lucru.

El chiar a filmat protestatarii, postând imagini pe Facebook cu aceștia, însoțite și de un mesaj: „Întâmpinarea de la Chișinău: Rogozin, la revedere”.


 

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin este aşteptat astăzi în Republica Moldova are o agendă destul de încărcată la Chişinău şi Tiraspol.

Oficialul rus urmează să ajungă la Chişinău cu o cursă de linie şi să aterizeze între ora 17:00 şi 17:30. Apoi la ora 18:15, Rogozin va avea o întrevedere cu ministrul Economiei, Andrian Candu, şi împreună cu delegaţia din Rusia care îl va însoţi. În cadrul acestei întrevederi şi va discuta cooperarea economică şi embargoul impus de Federaţia Rusă mai multor produse din Republica Moldova.

Ulterior, la ora 19.00, Dmitri Rogozin va depune flori la Memorialul Eternitate, împreună cu delegaţia care îl însoţeşte din Rusia, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la începerea operaţiunii Iaşi – Chişinău.

După asta, vicepremierul rus Dmitri Rogozin va pleca la Tiraspol, împreună cu cei care îl însoţesc. Ziarul Panorama a scris, însă, că pentru ziua de 22 august Dmitri Rogozin are programată o întrevedere cu premierul moldovean Iurie Leancă.

Potrivit viceministrului, din delegaţia care îl însoţeşte pe Rogozin în Republica Moldova mai fac parte şi deputaţi din Duma de Stat a Rusiei, care vor participa la Tiraspol la evenimentele dedicate împlinirii a 70 de la operaţiunea Iaşi-Chişinău.

La Tiraspol, Dmitri Rogozin are programată o întrevedere cu liderul separatist Evgheni Șevciuk şi urmează să participe la manifestațiile dedicate împlinirii a 70 de ani de la operațiunea Iași – Chișinău.

Acesta își dorește să alipească regiunea Transnitreană la Federația Rusă și să obțină indepenența regiunii separatiste.

”Transnistria trebuie să revină fără întârziere în componenţa Federaţiei Ruse, conform voinţei poporului, exprimate în cadrul referendumurilor care au avut loc în aceasta regiune”, crede Dmitri Rogozin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*