Ultimele Știri

Programul “Prima Maşină”? Află dacă eşti eligibil

Guvernul a aprobat marţi normele de aplicare ale programului “Prima Maşină”. Potrivit proiectului, persoanele fizice pot beneficia de o finanţare ce acoperă maximum 95% din preţul de achiziţie prevăzut în factura proformă. Statul va garanta 50% din finanţarea acordată.

Persoanele care doresc să achiziţioneze un autovehicul prin programul “Prima Maşină” pot beneficia de o perioadă de creditare de maximum 5 ani, iar costul maşinii nu trebuie să depăşească 50.000 lei plus TVA.

De asemenea, proiectul de norme mai prevede ca pentru a intra în posesia unui autoturism prin programul “Prima Maşină” aplicanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani şi să depună un avans de cel puţin 5% din preţul de achiziţie. Cei care au 26 de ani sau trec de această vârstă trebuie să depună un avans de 10%, iar statul le va garanta 40% din finanţare.

Pentru a beneficia de garanţia acordată de stat, persoanele fizice trebuie să facă dovada că autoturismul ce urmează a fi cumpărat este:

  • nou
  • produs în spaţiul intracomunitar sau provenit din import
  • îndeplineşte cel puţin cerinţele minime ale standardului Euro 5
  • cumpărat de la o firmă care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor
  • la un preţ de achiziţie ce nu depăşeşte suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA.

Totodată, beneficiarul se obligă să asigure autoturismul printr-o poliţă Full Casco fără franciză, care acoperă cel puţin riscurile pentru furt şi daună şi să nu înstrăineze maşina pe toată durata de valabilitate a garanţiei. 

Programul “Prima Maşină” va beneficia în acest an de un plafon total al garanţiilor de 50 de milioane de lei.

Chiar dacă una dintre condiţii prevede că autoturismul nu poate fi înstrăinat, totuşi există şi o excepţie, care menţionează că autoturismul achiziţionat în cadrul programului ar putea fi înstrăinat, în anumite situaţii, sub condiţia achitării integrale a soldului finanţării garantate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*