Programul „Cornul și laptele” ar putea fi desființat ca urmare a toxiinfecțiilor. Soluția propusă de Ministerul Educației

  • Adelina Mitrache
  • 17 martie 2016
  • Social

Elevii ar putea rămâne fără corn și lapte, după ce în ultima perioadă produsele i-au trimis pe mulți dintre ei la spital.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, spune că este îngrijorat de numărul tot mai mare de copii bolnavi după ce au mâncat la şcoală corn şi lapte şi speră ca în curând să schimbe acestă gustare cu o masă caldă, care ar putea fi asigurată din fonduri structurale.

”Am văzut că sunt din ce în ce mai multe cazuri de copii bolnavi. Mesajul pe care l-am transmis, acum o lună – două, că ne preocupă o masă caldă pentru copii, asociat cu «Şcoală după şcoală» este adevărat, deci mesajul este puternic. Încercăm să căutăm resurse pentru că ne trebuie resurse consistente ca să trecem de la ceea ce avem acum, cornul şi laptele, la o masă caldă. (…) Nu trebuie să gătim acolo. Pot primi pachete diferite, transportate de o firmă, cu toate testările potrivite, cu tot ce trebuie. Şi ne gândim şi la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor, mai ales în rural. Acolo, au şcoala la dispoziţie toată ziua şi nu o folosesc. Mă preocupă în mod real situaţia sănătăţii copiilor. Şi chiar dacă acest proiect nu ţine de Ministerul Educaţiei, am discutat cu colegii de la Sănătate şi de la Agricultură”, a spus, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

El a menţionat că acest proiect ar putea fi realizat din fonduri structurale.

Curaj a mai spus că noile programe şcolare pentru gimnaziu sunt aproape gata.

„Decât să facem ceva repede şi după aceea să plângem, mai bine ne preocupăm un pic şi verificăm. Chiar astăzi este o întâlnire şi mâine cu cei care avizează final structura, astfel încât cei de la Institutul pentru Ştiinţele Educaţiei să vină spre minister cu o propunere. Ministerul Educaţiei va analiza această propunere şi va anunţa”, a spus Curaj. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *