Ultimele Știri

Program de monitorizare: bagajele şi comportamentul suspect

monitorizare

Un program care monitorizează bagajele şi comportamentul suspect ar putea fi integrat în cele 40.000 de camere de supraveghere, a anunţat miercuri o firmă feroviară, în condiţiile în care autorităţile din Franța sporesc măsurile de securitate după atacurile de la Paris, relatează AFP online.

Autorităţile responsabile de transporturile publice caută tehnologia potrivită pentru a repera semnele de avertizare în rândul pasagerilor, în urma atacurilor teroriste de luna trecută de la Paris, soldate cu 130 de morţi.

Un nou software testat de compania naţională de căi ferate SNCF urmăreşte schimbările din temperatura corpului, vocea ridicată şi mişcările sacadate ale corpului, care pot indica un nivel crescut de anxietate, a declarat pentru AFP secretarul general al societăţii feroviare, Stephane Volant.

„Efectuăm teste pentru a vedea care sunt semnele unei persoane cu intenţii negative, un agresor”, a afirmat el, adăugând că este examinat în acelaşi timp şi nivelul de „acceptabilitate socială” al acestui software.

Camerele care detectează bagajele lăsate nesupravegheate prea mult timp sunt de asemenea evaluate, a mai spus Volant, adăugând că experimentele sunt susţinute de lege.

Strategia SNCF include de asemenea posibilitatea de a-şi echipa personalul cu camere de filmat, pentru identificarea comportamentelor suspecte, iar din primăvară va lansa o aplicaţie care va permite pasagerilor să genereze o alertă de pe telefoanele mobile.

Franţa examinează o lege care ar permite agenţilor de securitate ai SNCF să efectueze percheziţii corporale şi asupra bagajelor pasagerilor.

În plus, potrivit ministrului Segolene Royal, Franţa va instala până pe 20 decembrie porţi de securitate la gările din Paris şi Lille, pentru trenurile Thalys, o măsură decisă după atacurile din 13 noiembrie.

Un tren Thalys care circula pe ruta Amsterdam-Paris a fost atacat de un bărbat înarmat în august, dar acesta a fost imobilizat de pasageri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*