Prognoză specialiști: Lira sterlină se va deprecia dincolo de minimul ultimilor 31 de ani și va încheia anul la 1,25 dolari

  • Nicoleta Ungureanu
  • 2 iulie 2016
  • Economie

Lira sterlină va continua să se deprecieze, întrecând cu mult minimul înregistrat după rezultatele de la referendumul din Marea Britanie. Specialiștii sunt de părere că la finalul acestui an, lira va avea valoarea de 1,25 dolari.

Dintre cei 36 de experți intervievați, 32 estimează că moneda britanică va încheia anul la un curs egal sau mai mic cu 1,3 dolari, în timp ce prognoza mediană indică o cotație chiar sub acest nivel, de 1,25 dolari, potrivit Profit.ro.

“Lira va fi afectată în continuare de rezultatul referendumului“, consideră analistul Roberto Mialich de la UniCredit, care estimează o cotație de 1,20 dolari pentru finele anului.

Un curs lira/dolar la 1,25 de unități reprezintă o scădere de aproape 6% comparativ cu 1,3277 unități la închiderea de vineri. Totodată, un preț de 1,25 dolari ar fi mai mic cu 4,7% față de minimul ultimilor 31 de ani atins pe 27 iunie, în a doua ședință de tranzacționare după aflarea rezultatului referendumului, conform Profit.ro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *