Ultimele Știri

Prognoza pentru luna august: temperaturi ridicate și lipsă de precipitații

Prognoza transmisă de ANM, pentru luna august, anunță o vreme cu temperaturi peste normalul acestei perioade a anului, iar la nivel de precipitații, cantitățile vor fi deficitare în aproape toată țara, însă cu atât mai mult în regiunile sudice și sud-estice.

În luna august, temperaturi se vor situa peste mediile multianuale, zonele cele mai caracterizate de apariția unor temperaturi ridicate fiind regiunile sudice, sud-estice și vestice.

Astfel, temperaturile prognozate sunt: în Muntenia între 18-23 grade Celsius, în Dobrogea între 22 și 23 de grade Celsius, în Transilvania de 16-20 grade Celsius și în Banat între 19 și 23 de grade Celsius. De asemenea, în Crișana mediile se vor încadra între 19 și 21 de grade Celsius, în Maramureș între 18 și 20 de grade Celsius, în Oltenia între 17 și 23 de grade Celsius și în Moldova între 15 și 23 de grade Celsius.

Cantitățile de precipitații vor fi mici pe întreg teritoriul României, însă zonele care vor înregistra cel mai scăzut nivel de precipitații sunt sud-estul și sudul teritoriului, unde se vor situa între 22 și 40 de litri/mp, în timp ce media multianuală de precipitații este de 77,8 l/mp.

Lucrurile ar putea sta puțin diferit în Transilvania și Muntenia, unde ne putem aștepta la instabilitate atmosferică accentuată, caracterizată prin averse și descărcări electrice, iar cantitățile de precipitații apărute aici ar putea atinge 90-95 litri /mp.

anm

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*