Prognoza meteo pentru weekend

  • Adelina Mitrache
  • 20 mai 2016
  • Vremea
ploaie

Cerul va fi variabil în vestul, nord-vestul şi nordul ţării, iar în celelalte regiuni, va prezenta înnorări şi va ploua, informează ANM.

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Ploile, îndeosebi cu caracter de aversă, în general slabe cantitativ, însoţite şi de descărcări electrice, vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei şi seara, pe arii mai extinse în Oltenia, jumătatea de sud a Banatului şi în cea de vest a Munteniei, zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, centrul şi sudul Moldovei. Punctiform, vor mai fi posibile căderi de grindină. Noaptea, astfel de manifestări, specifice instabilităţii atmosferice, vor deveni izolate. Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări de scurtă durată, în timpul ploilor. Din punct de vedere termic, vremea va fi apropiată de normalul perioadei. Temperaturile maxime vor avea valori de la 17 grade în Subcarpaţii Getici, până în jurul a 25 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 4 şi 14 grade. 

harta

BUCUREŞTI

Cerul va avea înnorări temporare, iar în cursul zilei, trecător vor fi averse slabe, posibil şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Duminică

Vremea va fi în general frumoasă, deşi vor mai fi înnorări, averse şi descărcări electrice, dar numai izolat, îndeosebi după amiaza şi seara, mai ales la munte. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice se vor menţine apropiate de cele normale, specifice perioadei. Maximele, în mare parte din ţară, mai ridicate decât cele din ziua precedentă, vor fi cuprinse între 20 şi 27 de grade. Temperaturile minime se vor încadra între 4 şi 14 grade, uşor mai mici în estul Transilvaniei, dar şi mai mari pe litoral. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *