Prognoza meteo pentru primul weekend din septembrie. Vremea va fi în general frumoasă și caldă

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 septembrie 2016
  • Vremea
vremea

Vremea va fi frumoasă și caldă în primul weekend din luna septembrie. Vom avea parte însă de unele înnorări după-amiaza şi seara în zona de munte, dar şi în regiunile centrale şi sudice, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului, informează ANM.

În prima zi de weekend, vremea va fi frumasă în țară, cu temperaturi maxime de 24 şi 31 de grade, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19…20 de grade pe litoral. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Bucureștenii profită și ei de vreme frumoasă în ziua de sâmbătă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Ziua de duminică vine cu temperaturi ceva mai mari, vremea devenind deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii septembrie în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiuni. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea se menţin condiţiile de ceaţă.

Românii se mai pot bucura de vacanță, vremea anunțându-se frumoasă atât la mare, cât și la munte. Cerul va fi mai variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat, în zona de munte. De asemenea, temperaturile vor continua să crească.

La mare, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 28 de grade, iar cele minime între 20 şi 23 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 şi 25 de grade.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *