Ultimele Știri

Prognoza meteo pentru miercuri: În timp ce în unele zone ninge ca-n povești, în altele plouă

Astăzi România are parte atât de ninsori ca-n povești, cât și de vreme închisă și ploi. Vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă la munte, ploaie în zonele de câmpie din sud, în timp ce în restul ţării precipitaţile vor fi mixte.

Izolat vor fi condiţii de polei. Pe arii restrânse, în regiunile sudice şi sud-estice, cantităţile de apă vor depăşi 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul ţării şi la munte.

Temperaturile vor fi mai mici decât în mod obişnuit la această dată în exteriorul arcului carpatic, exceptând Dobrogea unde ele vor fi mai ridicate. În restul teritoriului valorile termice vor fi în jurul mediilor climatologice.

În aceste condiţii maximele se vor situa între 0 şi 8 grade, mai ridicate în sud-estul extrem spre 12-13.

În Capitală, dimineaţa vor fi 3-4 grade. Ziua de astăzi va fi una închisă, cu ploi temporare și vânt care va sufla în general moderat. Temperaturile vor fi de maxim 5 grade.

Și la munte vremea va fi în general închisă. Vor cădea precipitaţii, ziua, pe arii extinse în Carpaţii Meridionali, local în Carpaţii Orientali şi izolat în celelalte masive, pentru că noaptea aria acestora să se extindă în toată zona montană.

Ninsorile continuă să predomine în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30-35 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, pentru ca în Carpaţii Occidentali să se semnaleze precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea unele intensificări mai ales în cursul nopţii. Regimul termic se va situa în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*