Ultimele Știri

Prognoza meteo până pe 28 august: Cum va fi vremea în întreaga țară

Administraţia Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză pentu următoarele două săptămâni. Vremea se va încălzi treptat în majoritatea regiunilor ţării, urmând să atingă maxime de 34 de grade în timpul zilei.

Ploile vor fi neînsemnate cantitativ în următoarele săptămâni, iar în timpul nopții se vor înregistra temperaturi de aproximativ 19 grade celsius.

În Banat, vremea se va încălzi în prima săptămână, temperaturile crescând în medie, de la 28 până la 34 de grade. În a doua săptămână însă, în intervalul 21 – 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 6 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în intervalele 15 – 18 august şi 22 – 25 august, iar în restul perioadei doar cu totul izolat sunt posibile ploi slabe, se arată într-un comunicat al ANM.

În Crişana, vremea se va încălzi treptat în prima săptămână, astfel încât maximele diurne vor creşte, în medie, de la 27 până la 33 de grade. În intervalul 21 – 23 august, valorilor diurne vor marca o scădere de circa 6 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 27 de grade. Și aici, probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în intervalele 15-18 august şi 22-25 august, iar în restul perioadei doar cu totul izolat sunt posibile ploi slabe.

Vremea se va încălzi treptat și în Transilvania, astfel încât maximele diurne vor creşte, în medie, de la 23 până la 32 de grade. Aceasta se va răci în intervalul 21-23 august, scăderea valorilor diurne fiind de circa 6 grade.

În Moldova, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor creşte, în medie, de la 25 până la 33 de grade. În intervalul 21 – 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 5 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 28 de grade.

ANM prognozează că în Dobrogea, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât în timpul primei săptămâni maximele diurne vor creşte, în medie, de la 27 până la 31 de grade. Între 21 şi 24 august se va produce o uşoară răcire, iar în intervalul 25 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 29 de grade.

Vremea se va încălzi în prima săptămână și în Muntenia, maximele diurne vor creşte, în medie, de la 29 până la 34 de grade. Între 21 şi 23 august se va produce o răcire de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 30 de grade.

În Oltenia, vremea va fi caldă, însă se va produce o răcire semnificativă în intervalul 21 şi 23 august. Cu toate acestea, în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 30 de grade.

La munte, pe parcursul primei săptămîni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor creşte, în medie, de la 16 până la 22 de grade. În intervalul 21 – 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 18 grade.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*