Ultimele Știri

Profețiile lui Vladimir Putin pe masa oficialilor ruși. Ce spune liderul de la Kremlin în volumul ”Cuvinte care schimbă lumea”

vladimir putin

Un volum de 400 de pagini ce conţine citate „profetice” ale preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, a fost oferit oficialităţilor din ţară ca un cadou de Anul Nou, informează bbc.com.

Colecţia de citate, denumită „Words That Change The World” (Cuvinte care schimbă lumea, n.r.), a fost trimisă către 1.000 de persoane de unul dintre consilierii lui Vladimir Putin, omul politic Vyacheslav Volodin, potrivit ziarului de business RBK.

Printre destinatarii darului se numără parlamentari, guvernatori şi reprezentanţi ai societăţi civile. Într-o scrisoare ce însoţeşte cadoul, Volodin spune că volumul ar trebui privit ca un ghid al „valorilor şi pricipiilor călăuzitoare” ale Kremlinului. Cartea include 19 dintre discursurile lui Vladimir Putin, iar citatele au textul îngroşat. Printre texte se află şi discursul din 2007 din München, în care Putin acuză politica Statelor Unite ale Americii, spunând că încearcă să domine ordinea mondială, şi cel din 2014, când s-a adresat parlamentarilor ruşi, apărând cu tărie anexarea Crimeei. Cartea este editată şi publicată de Network, o mişcare de tineret pro-Kremlin.

„Am observat că tot ceea ce Putin spune, într-o oarecare măsură, devine adevărat”, a spus membrul Anton Volodin, despre care se spune că ar fi creierul din spatele cărţii. „Cuvintele lui Putin pot fi descrise ca profetice”, a completat acesta. Însă Kremlinul pare să păstreze distanţa faţă de acest proiect. Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov, spune că nu a auzit nimic despre această carte, drept urmare nu poate răspune încă la nicio întrebare legată de acest subiect.

La începutul acestei luni, un calendar pe 2016, care conţine 12 fotografii – considerate insolite, inedite sau chiar bizare – cu preşedintele Vladimir Putin, a fost lansat în Rusia. Fiecare fotografie a fost însoţită de un citat aparţinându-i lui Putin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*