Ultimele Știri

Profesorii primesc 150 de euro de la Guvern înainte de ziua alegerilor

Guvernul încearcă prin tot felul de măsuri disperate și pomeni electorale să îl scoată pe Victor Ponta președinte. Profesorii ar urma să primească câte 150 de euro de la Guvern, defapt o mită mascată printr-un program POSDRU.

Guvernul anunţa, în 22 octombrie, alocarea a circa 50 milioane, în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind „Dezvoltarea carierei didactice”, urmând ca minimum 250.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi minimum 40.000 profesori din mediul unversitar să primească suma de 150 euro.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că profesorii vor primi banii în cel mai scurt timp, Ministerul Finanțelor urmând să facă joi plățile către inspectoratele școlare. Pricopie a ținut să precizeze că profesorii vor cumpăra cărți și materiale didactice cu cei 150 de euro primiți de la Guvern. Aproximativ, 300.000 de dascăli vor primi suma de 150 de Euro.

Situația dezastruasă în care a fost adus învățământul românesc îi pune pe dascăli într-o situație ce încalcă orice demnitate umană. Guvernul îi amăgește pe profesori cu 150 de euro înainte de alegeri, dar 4 ani i-a ținut în săracie, oferindu-le salarii mizerabile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*