Ultimele Știri

Produsele Johnson & Johnson pe bază de talc ar provoca cancer ovarian! Compania va plăti daune de 72 milioane de dolari

jhonson baby

Un tribunal din Missouri a decis că Johnson & Johnson trebuie să plătească daune în valoare de 72 de milioane de dolari familiei unei femei care a murit de cancer ovarian, afecţiune ce a fost asociată cu utilizarea pudrei de talc produsă de companie, relatează Reuters.

Într-un verdict anunţat luni seară, juraţii din St. Louis au decis că familia lui Jacqueline Fox să primească 10 milioane de dolari daune efective şi 62 de milioane de dolari în daune punitive, potrivit avocaţilor familiei.

Compania Johnson & Johnson riscă să fie acuzată că, din efortul de a creşte vânzările, a eşuat, timp de decenii, să avertizeze consumatorii că produsele sale pe baza de talc pot cauza cancer. Aproximativ 1000 de cazuri au fost depuse la instanţele din Missouri şi 200 în New Jersey.

Jacqueline Fox a susţinut că a folosit pudra pentru copii şi produsele de igienă feminină ale companiei timp de 35 de ani înainte de a fi diagnosticată, cu trei ani în urmă, cu cancer ovarian. Femeia a murit în luna octombrie, la vârstă de 62 de ani.

Membrii juriului au stabilit că Johnson & Johnson este răspunzătoare pentru fraudă şi neglijenţă, spun avocaţii familiei.

Deliberările au durat patru ore, în urmă unui proces de 3 săptămâni.

Jere Beasley, unul dintre avocaţii familiei lui Jacqueline Fox, a declarat că Johnson & Johnson „ştiau de acest risc încă din anul 1980” şi cu toate acestea au „minţit publicul şi agenţiile de reglementare”.

Carol Goodrich, purtător de cuvânt al companiei, a declarat că „Noi nu avem o responsabiliutate mai mare decât sănătatea şi siguranţă consumatorilor şi suntem dezamăgiţi de rezultatul procesului. Simpatizăm cu familia, dar credem cu tărie că siguranţă produselor cu pudra de talc este susţinută de zeci de ani de dovezi ştiinţifice.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*