Ultimele Știri

Produsele Danone conțin cel mult 20% lapte

Nikolai Fyodorov, ministrul Agriculturii din Federația Rusă, a făcut o serie de declarații incendiare care  au arunct în aer piața lactatelor. 

Fyodorov a acuzat gigantul Danone de faptul că produsele puse în vânzare conțin o cantitate infimă de lapte  dar care abundă în aditivi și ulei de palmier. În fața acestor afirmații, compania franceză Danone a replicat pe măsură, cerând oficialului să își retragă declarațiile care sunt ”înșelătoare” pentru consumatori și ”profund” insultătoare.

Nikolai Fyodorov este, de peste 2 ani, ministrul responsabil pentru activitatea fermelor din Rusia. El este, de altfel, primul politician care aduce acuzații de această gravitate, ceea ce face ca tot scandalul să ajungă în presa internațională. Astfel, Fyodorov a spus că lactatele comercializate de compania Danone în Rusia, precum și cele ale PepsiCo, conțin, de fapt, un procent mic de lapte. Producătorii internaționali sunt acuzați că achiziționează lapte ieftin și că adaugă ulei de palmier pentru a produce ”lactate”, înșelând astfel populația rusă.

În aceste produse, doar cel mult 20% din conținut este lapte adevărat – restul este un lapte procesat cu ulei de palmier și alți aditivi”, a declarat ministrul la finele săptămânii trecute, în cadrul unei vizite unei vizite oficiale în Siberia.

Ministrul a cerut autorităților locale să monitorizeze cu atenție activitățile Unimilk și reprezentanței PepsiCo pentru a preveni companiile străine ”de a lua ieftin crema (sau smântâna – trad. engl.) din laptele tăranilor săraci care produc laptele rusesc ”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*