Ultimele Știri

Produse agricole livrate pe bază de abonament!

O nouă afacere a apărut în rândul agricultorilor. Un nou tip de agricultură, legume cultivate la cerere pentru cei din mediul urban.

Agricultura susţinută de comunitate este destul de cunoscută şi este adoptată de micii producători care cultivă legume în baza comenzilor primite de la locuitorii orașelor.

Producătorul, care-și cultivă legumele în apropierea marilor orașe, intră în parteneriat cu un grup de familii, iar în schimbul unei sume de bani primită pe baza unui abonament anual, produce şi livrează săptămânal, pe perioada unui an, un coş de legume şi alte produse alimentare. 

În România, promotorul agriculturii susținute de comunitate este Asociaţia pentru Susţinerea Agriculturii Ţărănăşeti (ASAT) care are un număr de 13 producători şi aproximativ 300 de familii abonate, majoritatea din Timişoara şi Cluj, dar şi din Arad, Oradea sau Odorheiul Secuiesc.

Valoarea unui abonament se stabileşte pe baza unui calcul transparent, dar nu este obținut prin corelaţie cu prețurile pieței, ci reflectă costurile reale implicate de agricultura naturală. Preţul unui abonament anual poate varia între 800 şi 1.600 de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*