Ultimele Știri

Producţia de droguri din Afganistan atinge un maxim istoric

Produţia de droguri atinge cote alarmante în Afganistan, dar situaţia se va deteriora şi mai mult atunci când trupele internaţionale vor părasi ţara, a declarat şeful de la brigada antidrog din Rusia.

„Retragerea forţelor de Asistenţă şi Securitate Internaţională din Afganistan, precum şi instabilitatea politică din ţară şi o serie de mulţi alţi factori, ne arată că situaţia se poate deteriora şi mai mult în viitor”, subliniază Viktor Ivanov, şeful Serviciului Federal Antidrog al Rusiei.

Ivanov a făcut aceste declaraţii în Astrahan un oraş din sudul Rusiei, unde şefii agenţiilor antidrog din statele din zona Mării Caspice, inclusiv Azerbaidjan, Iran, Kazahstan, Rusia şi Turkmenistan au organizat o conferinţă.

ivanovViktor Ivanov, şeful Serviciului Federal Antidrog al Rusiei

Potrivit oficialului rus, producţia de droguri în Afganistan a ajuns acum la ” un maxim istoric. „

„În acest an, peste 250.000 de hectare sunt alocate pentru cultivare cu mac opiaceu şi alte 150.000 de hectare pentru cultivarea de canabis „, a spus el, adăugând că 4 milioane de afgani sunt implicaţi în industria drogurilor din Afganistan.

droguri

Ivanov a etichetat Afganistan ca „o amenințare directă la adresa păcii şi securităţii internaţionale”, pentru că ţara a devenit recent ” un centru cu adevărat planetar pentru producţia de droguri. „

Există în jur de 8 milioane de persoane dependente de droguri în Rusia şi peste 1,5 milioane dintre ei folosesc heroina afgană, a adăugat el.

Șeful rus antidrog a subliniat, de asemenea, necesitatea de a crea o reţea Caspică de centre de reabilitare pentru persoanele dependente de droguri.

„Dacă avem mai puţine persoane dependente de droguri, cu atât mai mică va fi cererea de droguri şi regiunile noastre vor fi mai sigure.”, a concluzionat Ivanov.

heroina

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*