Ultimele Știri

Producătorii de băuturi carbogazoase modifică rețetele

Producătorii de băuturi carbogazoase vor schimba rețetele deoarece tot mai mult persoane renunță să mai consume aceste băuturi din cauză că sunt mult prea dulci.

Reducerea zahărului din aceste băuturi este strategia prin care Coca-Cola încearcă să oprească scăderea vânzărilor. Cu toții știm că zahărul este inamicul numărul unu al sănătății mai ales că îl găsim în multe alimente pe care le consumăm în fiecare zi.

Prin urma, pe viitor băuturile răcoritoare vor conține mai puţin zahăr și vor fi ambalate în doze şi sticle mai mici. În România, sucurile respectă, în mare, reţeta internaţională. Cel mai probabil şi la noi va scădea concentraţia de zahăr.

Coca-Cola a redus conţinutul de zahăr din băuturile vândute în Canada şi va aplica aceeaşi reţetă ca în Statele Unite. Anul trecut, Coca-Cola, Pepsi şi Dr. Peppper au anunţat că vor să vândă băuturi cu până la 20% mai puţin zahăr în următorii 10 ani. Producătorii vor să atragă astfel şi clienţii care se uită cu atenţie la ce scrie pe etichetă.

Un pahar de suc carbogazos conține aproximativ șapte lingurițe de zahăr însă zahărul se găsește în cantități mari chiar și în mezeluri. Consumul excesiv de zahăr duce la obezitate.

Corpul este flămând, dar nu primește nutrienți necesari, sunt calorii goale. Obezitatea duce la bolile cronice de azi, cardiovasculare, diabet”, adaugă Catrinel Macovei.

Potrivit unui studiu Credit Suisse peste 400 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de diabet din cauza consumului de zahăr. La nivel mondial, se consumă cu 45% mai mult zahăr decât acum 30 de ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*