Prodecanul Facultăţii de Drept din Iași este reținut de DNA pentru luare de mită

Dan-Florin Drugă, avocat în Baroul Iaşi şi prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi este acuzat de luare de mită. Acesta a fost reținut de DNA, alături de încă o persoană aflată sub aceleași acuzații.

Dan-Florin Drugă va fi reținut de DNA pentru 24 de ore, alături de Dan Melinte, acuzat de complicitate la luare de mită. Drugă este prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal.

„În perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan – Florin, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învăţământ respectivă. Înscrierea studentului urma să se realizeze în condiţiile în care acesta din urmă nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi”, anunţă DNA printr-un comunicat de presă.

La data de 06 iunie, Dan-Florin Drugă ar fi primit de la studentul respectiv de 19.000 de lei, sumă din care 3.500 lei i-ar fi dat lui Dan Melinte, conform DNA. Aceștia au fost prinși în flagrant.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *