Ultimele Știri

Procurorul șef DIICOT, Alina Bica, a intervenit în dosarele RAFO și ROMGAZ

Direcția Națională Anticorupție ne prezintă o stare de fapt deși până acum procurorul General al României, Tiberiu Nițu, afirma că Alina Bica nu a comis fapte de corupție în timpul mandatului său de șef al DIICOT. Anchetatorii DNA prezintă intervenții ale procurorului șef DIICOT în dosarele lui Adriean Videanu și Ovidiu Tender. 

În urma punerii unui sechestru asigurator asupra unui număr de 80 de acțiuni deţinute la o firmă de Adriean Videanu, acesta a intervenit la procurorul șef Alina Bica pentru al ajuta să scape de sechestru. Procurorul șef DIICOT, a intervenit la data de 25.02.2014, printr-o ordonanţă, și a dispus cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, admiterea ridicării sechestrului asigurator. 

Cu ajutorul primit din partea șefei DIICOT, Adriean Videanu a înstrăinat acțiunile prin persoane interpuse și a reușit să se sustragă de la acoperirea prejudiciului în valoare de 11 milioane de dolari. 

Adriean Videanu este anchetat pentru subminarea economiei naționale în dosarul ROMGAZ împreună cu alți inculpați printre care, Ioan Niculae și Varujan Vosganian, acesta din urmă fiind protejat de colegii săi parlamentari, care s-au opus ridicării imunității parlamentare.  

Ovidiu Tender a fost anchetat de Alina Bica în dosarul Carom Onești, cunoscut și  ca celebrul DOSAR RAFO. Ovidiu Tender  a intervenit la Alina Bica  pentru a formula o apărare favorabilă. Șefa antimafia a dispus măsuri abuzive care să direcţioneze concluziile şi poziţia judiciară a DIICOT în faţa instanţei de judecată, pentru ca Ovidiu Tender să nu primească o pedeapsă cu executare în regim de detenție. 

Practic, Alina Bica în calitatea sa de șef DIICOT a făcut eforturi considerabile pentru al salva de pușcărie pe Ovidiu Tender.

Pentru serviciile sale Alina Bica,  a primit o serie de beneficii financiare și i-a solicitat lui Ovidiu Tender să-l angajeze pe Mihăilescu Ionuţ Florentin la una dintre firmele sale. 

„Având în vedere relaţia existentă între Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediului angajatului şi avocaţilor săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luând în considerare că procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul şi a dispus trimiterea în judecată a acestuia – rechizitoriului nr.692/P/2005 din 24.08.2006 al DIICOT”

În acest sens, Alina Bica ar fi primit un teren căruia i-ar fi ascuns provenienţa trecându-l pe numele altei persoane.

De asemenea, din actele şi lucrările dosarului nr. 446/P/2014 a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar pentru disimularea proveninţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpuse”,mai arată procurorii.

Potrivit dosarului trimis instanţei în august 2006, dosar instrumentat chiar de fosta şefă a DIICOT Alina Bica, Ovidiu Tender şi Marian Iancu sunt acuzaţi pentru înşelăciune, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În acest dosar Marian Iancu a primit o pedeapsă definitivă de 12 ani de închisoare, iar Ovidiu Tender a primit o pedeapsă de 11 ani și 4 luni la prima instanță, cu drept de recurs la instanța supremă. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*