Ultimele Știri

Procurorul general Tiberiu Niţu, de la militar trăgător, la revoluţionar în acte

Tiberiu Nițu

A trecut un sfert de secol şi România încă nu-şi poate găsi asasinii. Nici un nume notoriu nu s-a regăsit printre documentele ascunse ale dosarului veşnic nerezolvat al crimelor Revoluţiei, deşi se vehiculează în continuare că cei care au tras în civili sunt în funcţii înalte în stat şi actualmente.

E greu să aduci dovezi de implicarea acestora, având în vedere că ei au avut timp şi pârghii să nimicească orice suspecţi şi suspiciuniTiberiu Niţu, procurorul general al României, este cel care a fost numit în funcţie pentru a clasa informaţiile din dosare, pentru a proteja pielea nenumăraţilor oficiali, dar şi a lui. 

Tiberiu Niţu este pe lângă alţii, revoluţionar cu acte în regulă, deşi în timpul evenimentelor executa ordinele militare şi a mitraliat casele de pe Calea Dorobanţi, unde s-au înregistrat foarte multe decese în rândul populaţiei civile datorită gloanţelor trase la întâmplare. Se știe chiar din declaraţia care a circulat în spațiul internautic prin care a recunoscut că a tras într-un elicopter şi jurul Televiziunii în decembrie 1989, când era militar în termen la o unitate de Securitate.

declaratie-tiberiu-nitu-revolutieTot el, pentru a obţine un beneficiu de 8000 m.p. de teren, pe timpul când era procuror la Ploieşti, a făcut tot posibilul să fie posesorul unui certificat de Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Atunci nu se ştie de cine a fost ajutat, însă în cursa de pregătire pentru a candida pentru funcţia de Procuror General al României în 2012 avea deja pregătit un „certificat de bună purtare” din partea lui Dan Voinea, oferit pe 19 martie 2007, în timp ce instrumenta marele dosar al crimelor din decembrie 1989.

Atunci a primit aviz negativ de instituire în funcţie din partea CSM, însă cu an mai târziu a obţinut postul râvnit cu majoritate de voturi, astfel că au dispărut ca prin minune motivele invocate anterior de „un autocontrol scăzut, o rezistentă scazută la stres, irascibilitate, o scăzută capacitate de mobilizare şi adaptare la interviu, precum şi o spontaneitate redusă”, pe semne că domnul Tiberiu a exersat tot anul metode de intervievare şi dicţie sau a căutat pârghii.

Soluţia pregătită din timp poate a fost şi faptul că făcuse parte din echipa de anchetatori care a clasat dosarele revoluţiei din 1989, iar omul potrivit la locul potrivit nu va crea probleme deranjante pentru sus-puşii şi subalternii acestora.

Povestea continuă până astăzi pentru procurorul general care are o plângere penală de abuz în serviciu pe numele său venită din partea Asociației Victimelor Mineriadelor 1990-1991, învinuit că refuză redeschiderea unui alt dosar care implică alte momente importante din istoria recentă României, Mineriadele din 13-15 iunie 1990, sfidând deciziile CEDO.

Răspunsurile cu nume şi prenume a victimelor şi rudelor celor morţi în decembrie 1989 se află, deci, în mâinile statului român, însă investigaţia întârzie şi va continua până vor mai muri alţi eroi revoluţionari, de bătrâneţe, iar presiunea se va diminua de pe pălăriile lor sub care uneori se adăpostesc şi nemulţumiţii amintiţi anterior.

revolutie-1989

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Procurorul general Tiberiu Niţu, de la militar trăgător, la revoluţionar în acte

  1. Interesant comentariul. dar mai interesanta e „pozitia generalului VOINEA DAN” Evident fata de evenimentele revolutionare…

  2. Ca sa fii revolutionar, trebuie, conform legii sa fii organizat, condus multimi(nu e cazul !) sa fii aparat sedii sau unitati publice ( aici el se incadreaza !) – dar, atentie , fiind militar in termen – deci la ordin (!) / cum a putut sa aiba posibilitatea de a avea un astfel de certificat ?
    Dar, cum in Romania – orice este posibil …dar acum ‘mnealui nu mai poate solutiona dosarul – pentru ca intra in CONFLICT DE INTERESE…OARE CINEVA INTELEGE asta…?

  3. Doamne ajuta si sper ca cei vinovati sa plateasca ! au tras fara mila in popor ptr ca isi doreau o viata mai buna … iar acesti balauri cu coarne sunt in functii !oare cand va bate DUMNEZEU,? astept nerabdatoare sa platiti ptr toate faptele voastre!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*