Procurorul general al Franței: „Atacul de la Nisa a fost premeditat”. Ce a căutat pe internet Bouhlel înainte de masacru

  • Adelina Mitrache
  • 18 iulie 2016
  • Externe
Mohamed Lahouaiej Bouhlel terorist franta

Ancheta privind atentatul comis la Nisa în noaptea de 14 spre 15 iulie confirmă “caracterul premeditat” al atacului, a anunțat luni procurorul general al Parisului, Francois Molins, citat de AFP, Reuters și DPA.

Ancheta a arătat că autorul, tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a făcut, în orele care au precedat atacul, patru selfie-uri pe Promenade des Anglais din Nisa, locul sângerosului atentat, a menționat Molins. Mai multe fotografii descoperite în telefonul mobil al autorului îl arată pe acesta pe 14 iulie după-amiaza pe bulevardul de pe marginea mării, “în fața plajei”, în fața “unui camion”, “pe Promenade des Anglais” și “în fața unei alei pietonale”, a precizat procurorul.

El a adăugat că autorul atacului soldat cu 84 de morți le-a spus apropiaților că nu înțelege de ce (organizația) Stat Islamic nu poate avea propriul său teritoriu. Procurorul general al Parisului a mai spus că deocamdată nu există dovezi ale unei legături directe între atacator și gruparea Stat Islamic, dar căutarile pe internet efectuate de autor în ultimele săptămâni au arătat că el a avut un ““interes anume și recent față de mișcarea islamistă radical㔓.

Atacatorul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, care a folosit un camion pentru a-și duce la îndeplinire planul, a efectuat căutari online pentru înregistrari video și site-uri legate de atacurile recente de la Orlando și Dallas (SUA), precum și de accidente rutiere mortale.

Francois Molins a adăugat că martori au declarat că Mohamed Lahouaiej Bouhlel nu avea legături cu religia și nu era un musulman practicant.

CITEȘTE ȘI: Ce au găsit polițiștii în telefonul autorul atentatului de la Nisa. Ce preferințe intime avea

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *