Ultimele Știri

Procurorii ne transmit ultimele informații din cadrul anchetei privind incendiul de la Clubul Colectiv

parchet

Procurorii ne anunță că cercetările în cauza privind incendiul produs în Clubul ,,Colectiv’’ din București, soldat cu decesul mai multor persoane și vătămarea corporală a altora, au fost desfășurate activități complexe pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30.10.2015.

Astfel, activitățile de identificare a persoanelor decedate și transportate la Institutul Național de Medicină Legală ,,Mina Minovici’’ au fost finalizate, toate cele 26 de persoane fiind identificate; au fost efectuate, de asemenea, autopsiile medico-legale dispuse de procuror.

Cu privire la persoanele internate  în cele 12 unități sanitare, s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane, fiind continuate activitățile specifice pentru stabilirea  identității unui număr de 29 persoane.

S-a continuat cercetarea la faţa locului de către o  echipă  constituită din procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, experţi criminalişti ai Institutului Naţional de Criminalistică – I.G.P.R., precum şi ai Serviciului Criminalistic din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

La această activitate au participat, totodată, și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratul Teritorial de Muncă București, ENEL România și specialiști pirotehniști, cu precizarea că această activitate va continua și în zilele următoare.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost ridicate noi  mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30.10.2015.

De asemenea, în baza delegării, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București ridică de la sediile mai multor instituții publice şi private documentele apreciate ca fiind utile soluționării cauzei

La sediul Poliției Capitalei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, polițiștii Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei și ai Direcției Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R. continuă audierile de martori.

În continuare se verifică starea de sănătate a persoanelor internate în unitățile spitalicești, pentru a se stabili care dintre acestea pot fi audiate. 

„Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Dorim să adresăm mulţumiri reprezentanților mass-media care s-au dovedit adevărați parteneri în informarea promptă a publicului și pentru ajutorul acordat în stabilirea unor date utile anchetei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*