Ultimele Știri

Procurorii elveţieni investighează 53 de cazuri de spălare de bani la FIFA

Procurorii elvețieni investighează 53 de posibile cazuri de spălări de bani în ancheta lor privind acordarea Campionatului Mondial din 2018 și 2022, Rusiei și Qatarului.

Procurorul General Michael Lauber a declarat că aceste posibile infracţiuni de corupţie au fost raportate de băncile elvețiene, iar în biroul său sunt analizate teancuri de documente cu date confiscate de la sediul FIFA.

„Lumea fotbalului trebuie să fie răbdătoare, fiindcă această investigație va dura mai mult decât legendarul timp de 90 minute. Ar putea dura încă o lună sau chiar ar putea dura ani de zile”, a spus procurorul.

În cadrul conferinței de presă din Berna, Michael Lauber a confirmat faptul că pentru această anchetă a înfiinţat o echipă alcătuită din procuri specialişti care examinează 53 de tranzacţii bancare dubioase.

„O notă pozitivă reprezintă faptul că băncile din Elveția şi-au îndeplinit atribuțiile de a sesiza asupra activităţilor suspecte, ceea ce a adus în plus față de cele 104 relații bancare cunoscute deja autorităților, alte 53 de tranzacţii bancare dubioase, prin intermediul cadrului de anticorupţie din Elveția”.

Deşi Blatter a negat orice ilegalitate, Lauber a spus că nu exclude să-l cheme la audieri pe fostul președinte, ca parte a anchetei sale.

De asemenea, Lauber a precizat că nu are remuşcări pentru că nu a descoperit dovezi care ar putea scuti Rusia sau Qatarul de organizarea turneelor finale din 2018 și 2022 a Campionatelor Mondiale.

„Nu-mi pasă de calendarul FIFA, Îmi pasă doar de propriul meu calendar”.

coruptie fifa

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*