Procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracțională care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 16.500.000 de lei

Procurorii DIICOT, în parteneriat cu polițiștii din Giurgiu, au destructurat o grupare infracțională, care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 16.500.000 de lei, prin evaziune fiscală.

BT Giurgiu, ajutați de procurorii DIICOT, au efectuat 22 de percheziții domiciliare, în județele Giurgiu, Ilfov și București. Activitățile au vizat destructurarea unei grupări infracționale specializată în evaziune fiscală.

Trei persoane, cu vârste cuprinse între 28 și 46 de ani, ar fi constituit o grupare infracțională, la care ulterior ar fi aderat alte 21 de persoane, în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, conform cercetărilor efectuate.

„Membrii grupării ar fi înființat trei societăți comerciale, pe care le-ar fi folosit în mod fraudulos, prin emiterea unor documente contabile fictive, care atestau în mod nereal efectuarea unor operațiuni comerciale (vânzări/cumpărări de produse, prestări de servicii, etc.) cu diverse societăți comerciale. Societățile comerciale beneficiare ar fi virat în conturile firmelor în cauză sume de bani care reprezentau contravaloarea bunurilor achiziționate, serviciilor prestate, deși în realitate aceste relații comerciale nu s-ar fi realizat, banii fiind ulterior retrași și însușiți de membrii grupării, fără a fi înregistrați în contabilitate”, se arată în comunicatul IGPR.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 16.568.000 de lei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *